Fruitbomen

Fruitbomen | Laagstam, halfstam en hoogstam

Fruitbomen

Al jaren kan je bij ons terecht voor het kopen van gezonde en correct gesnoeide fruitbomen. We hebben een ruim assortiment aan zowel laagstam, halfstam als hoogstam bomen op voorraad. Je kan de gewenste bomen uitkiezen op onze velden waar we deze voor je uitdoen. Zo kan je uw nieuwe aanwinst onmiddellijk meenemen naar huis! We hebben ook een mooi assortiment aan fruit op leivorm. Je kan meer info over ons leifruit bekijken op “Leifruitbomen: Planten en verzorgen“.

Fruitbomen planten: Wanneer en op welke standplaats

Fruitbomen telen is relatief eenvoudig en spreekt veel mensen aan. Fruitsoorten als appel en pruim dragen jarenlang vrucht zonder veel verzorging of aandacht. Natuurlijk moet je tijdens het planten rekening houden met de standplaats van de bomen. Wanneer je een fruitboom wilt plaatsen op een zonnige plek kan je bijvoorbeeld kiezen voor perziken of peren omdat deze meer zon nodig hebben dan andere soorten. Appels daarentegen hoeven niet zoveel zon te hebben en kunnen goed gedijen op een standplaats in halfschaduw.Plant fruitbomen als ze in rust zijn.

De beste planttijd is eind oktober en november. Dat vergroot de kans op een goede hergroei in de lente. Het is ook mogelijk om in het voorjaar de bomen te planten (tot begin april).  Weet je niet goed welke bomen geschikt zijn voor jouw tuin? Of heb je nog nooit bomen aangeplant en heb je hulp nodig bij de verzorging (welke meststoffen, hoe snoeien, enz.)? Dan kan je steeds advies krijgen van onze kwekers hoe je het beste te werk kan gaan. Ook voor vragen omtrent verzorging van fruitbomen kan je in ons plantencentrum terecht. We helpen je graag verder!

________________________

Fruitbomen kopen | Klik en ontdek de rassen

Hieronder zie je de verschillende fruitsoorten die we te koop aanbieden in ons plantencentrum te Lede (Oost Vlaanderen). Klik op de gewenste soort en ontdek al onze fruitrassen! Wens je te bestellen? Dan kan je dit doen door een mailtje te sturen naar support[at]rozenland.be.

Appelboom kopen en planten
kersenboom kopen en planten
Kweepeerboom kopen en planten
mispelboom kopen en planten
Perenboom kopen en planten
Perzikboom en nectarineboom kopen en planten
Pruimenboom kopen en planten
Walnootboom kopen en planten