Appel Alkmene

Alkmene appel | Een veelzijdige appelboom

Malus Alkmene appelboom kopenMalus Alkmene is een appel dat zijn oorsprong vindt in Duitsland (1960) en is een goed groeiende appelboom met grillige takvormen waardoor hij zeer goed in landelijke tuinen past.
Deze appelboom heeft heerlijk zoet / zure appelen als opbrengst. De smaak is dan ook vergelijkbaar met die van Malus ‘Cox’ appels. Alkmene heeft een mooie rood oranje kleur met stevig roomwit vruchtvlees. De appel is daardoor uitermate geschikt als lekkere eetappel, maar kan ook gebruikt worden om te verwerken in tal van desserten of om te verwerken tot appelmoes of compote.

Deze appelbomen zijn zeer vruchtbaar, maar hebben een bestuiver nodig om een maximale opbrengst te genieten. ‘James Grieve‘, ‘Cox Orange Pippin‘, ‘Elstar‘ en ‘Jonathan‘ zijn enkele goede bestuivers voor deze appelboom. Voor meer informatie over een goede bestuiver voor dit appelras kan je langskomen in ons plantencentrum. Hier kan je samen met onze groenspecialisten de beste appelbomen voor jouw tuin uitkiezen.

De appelboom bloeit vanaf maart met witte bloesems en is plukrijp in augustus en september. Deze appel kan je een tweetal weken bewaren waarna hij geconsumeerd of verwerkt dient te worden. Opletten voor late vorst aangezien deze appelboom vroeg in bloei staat!

Voordelen van appelboom Malus domestica ‘Alkmene’

• Appelboom met landelijke uitstraling
• Deze appel is veelzijdig in gebruik (eetappel en keukenappel)
• Goede bestuiver voor andere fruitbomen