Ziekteresistente fruitbomen RGF

Fruitbomen RGF: Ziekteresistente oude rassen

Ziekteresistente fruitbomen kopen? Ontdek onze RGF rassen !RGF (Ressources Génétiques Fruitières) is een project waarbij ziekteresistente fruitbomen worden gedocumenteerd en gekweekt. Het zijn steeds oude fruitboomrassen die doorheen de jaren vergeten zijn, maar uiteindelijk beter bestand blijken te zijn tegen tal van hedendaagse ziektes. Fruitbomen die het RGF label dragen zijn o.a. bijzonder interessant voor mensen die fruit op een ecologische manier willen kweken zonder gebruik te maken van chemische sproeistoffen. RGF-fruitbomen staan ook bekend als Gembloux-rassen aangezien dit project opgestart is in de Waalse gemeente Gemblours / Gembloux. 

Ziekteresistente fruitbomen die opnieuw gelanceerd zijn onder het RGF project zijn wereldwijd beperkt verkrijgbaar bij maar enkele boomtelers. Wij kunnen met trots zeggen dat je ook bij ons deze fruitbomen kan bekijken en kopen.

Ziekteresistente fruitbomen

Appelbomen: Cwastresse Double, Joseph Musch, La Paix en Transparente de Lesdain

Perenbomen: Beurré d’Anjou, Beurré d’ Enghien, Dr. Jules Guyot en Saint-Mathieu

Perzikbomen: Fertile de Septembre

Pruimenbomen: Belle de Thuin, Sainte Catherina en Wignon

Waarom kiezen voor RGF ziekteresistente fruitbomen?

Zoals al eerder gezegd zijn ziekteresistente fruitbomen ideaal wanneer je op een ecologische manier fruit wilt kweken. Je hoeft deze fruitbomen niet te behandelen met sproeistoffen waardoor je op een 100% biologische manier heerlijk en gezond fruit kan oogsten! Als je één van deze RGF fruitbomen koopt kies je voor een traditioneel ras waar je jarenlang plezier aan zult beleven.

Ziekteresistente fruitbomen met RGF label

Kom zeker eens langs in ons plantencentrum om meer informatie te krijgen over deze gembloux-rassen of om onmiddellijk een fruitboom te kopen en mee te nemen naar huis. Ben je op zoek naar een ander RGF-ras dat niet op onze website staat? Vraag hiervoor gerust een offerte aan en misschien kunnen we deze ziekteresistente fruitboom toch voor jou voorzien!