Perzikbomen

Een perzikboom of nectarineboom kopen

Red Haven: Perzik voor inmaakEen perzikboom of nectarineboom kopen doe je niet elke dag. Het is daarom belangrijk dat je goed nagaat wat je precies verwacht van deze fruitboom. Zoek je een smaakvolle perzik of nectarine om zo op te eten tijdens de warme zomermaanden? Of zoek je een fruitboom met vruchten die geschikt zijn voor inmaak? In ons plantencentrum te Lede kan je o.a. terecht voor het kopen van perzikbomen en nectarinebomen uit volle grond. We helpen je graag bij je keuze zodat je een geschikte nectarine- of perzikboom hebt voor jouw tuin

“Vele mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een perzik en een nectarine. Een makkelijke manier om deze 2 uit elkaar te houden is door te kijken naar de schil. Heeft deze een lichte beharing? Dan gaat het om een perzik, bij een gladde schil is het een nectarine. Je kan ze allebei eten zoals een appel: met schil en al! Wel opletten voor de steen in het midden van de vrucht.”

________________________

 

Prunus persica Perzikboom kopen

Perzikboom of nectarineboom planten in de tuin

Een perzikboom of nectarineboom planten kan je zowel in het najaar als in het vroege voorjaar doen. Deze periode zijn  fruitbomen in rust zodat we ze zonder risico uit volle grond kunnen nemen. Vele van de perzik- en nectarinebomen die we hebben zijn zelfbestuivend zodat het niet noodzakelijk is om meerdere fruitbomen te planten. Echter kan het planten van een ander ras gunstige gevolgen hebben op de vruchtzetting en vorming.

“Een zeer populaire perzikboom bij ons is ‘Red Haven’. Deze perzik vormt smaakvolle vruchten met een heerlijk aroma die zowel geschikt zijn om zo te eten als voor inmaak. Prunus persica Red Haven is bovendien ook zelfbestuivend waardoor je hem als solitaire fruitboom kan planten.”

 ________________________

 

Een nectarineboom of perzikboom kopen? Ontdek hier onze rassen

 

Top