Appel Schone van Boskoop

Schone van Boskoop | Een heerlijk zoete appel

Schone van Boskoop is een traditionele appelboom (1856) die enorm aan populariteit wint dankzij zijn breed uitgroeiende kruin en lekkere eetappels als opbrengst. De appelen van deze boom hebben een verfrissende smaak, maar zijn toch sappig en zoet. Hierdoor is hij uitermate geschikt als eetappel of stoofappel.

De ‘Schone van Boskoop’ heeft door de jaren heen veel andere namen verzameld. Zo staat deze ook gekend als ‘Belle de Boskoop’, ‘Goudreinette’ en ‘Reinette De Montfort’. Deze appel heeft een ruwe schil met goudgele kleur en aan de zonnezijde, een mooie bronzen kleur met abrikoosroze blos. Het vruchtvlees is witgeel en zeer sappig. Schone van Boskoop is niet zelfbestuivend en heeft nood aan een goede bestuiver. ‘Alkmene’, ‘James Grieve’, ‘Melrose’, ‘Jonathan’ en ‘Cox Orange Pippin’ zijn enkele voorbeelden van geschikte bestuivers.

Appelboom ‘Schone van Boskoop’ bloeit begin mei en is plukrijp vanaf eind september. Zijn lange bewaartijd is één van de redenen waarom deze appel zo populair is. Je kan hem namelijk maandenlang bewaren! Onder ideale omstandigheden zijn de appels in maart nog steeds goed om te eten.

Voordelen van appelboom Schone van Boskoop

• Schone van boskoop is een uitstekende bewaarappel
• Veelzijdig in gebruik (eetappel en stoofappel)
• Mooie breed uitgroeiende kruin