Leifruit

Leifruitbomen kopen en planten

Leifruit kopenLeifruit zijn fruitbomen die op een speciale manier gesnoeid en geleid zijn waardoor ze een maximale oogst opleveren op een kleine oppervlakte. Deze traditie van fruitteelt dateert al vanuit de middeleeuwen en heeft zich verder ontwikkeld tot wat we nu kennen: prachtige fruitboom vormen en een mooie opbrengst! Leifruitbomen zijn bovendien ideaal om te planten tegen een muur of afsluiting omdat ze visueel zeer aantrekkelijk zijn en zo de muur of afsluiting een natuurlijke uitstraling geven.

Appelbomen en perenbomen zijn de meest gebruikte bomen voor het telen van leifruit. Deze hebben een traag tot matige groeisnelheid waardoor ze makkelijk te leiden zijn. Andere fruitbomen groeien meestal te snel om ze goed te kunnen leiden en zullen na verloop van enkele jaren te wild uitgroeien.

Vormen van leifruit

Er bestaan tal van vormen die worden gebruikt in de wereld van het leifruit. Zo heb je bv. de traditionele “Enkele U” vorm of de “Dubbele U” vorm. Ook leifruitbomen met 2 étages winnen enorm aan populariteit omdat je deze gekruist kan plaatsen zodat je een mooie “fruitboomhaag” bekomt.Leifruit vormen - Leifruitbomen kopen

Leifruit in pot kopen

Je kan bij ons leifruit kopen in pot en deze onmiddellijk meenemen. Onze groenspecialisten staan bovendien steeds voor je klaar om je te begeleiden bij je keuze. Zo combineer je de juiste fruitbomen (i.v.m. bestuiving) en is je opbrengst zo groot mogelijk. Heb je andere vragen hebt omtrent de verzorging en het onderhoud (bemesting en snoei) van je nieuwe fruitbomen? Dan kan je deze natuurlijk ook onmiddellijk vragen.

Leifruit kopen – Ons assortiment

Leifruit perenboom kopen

Lei appelbomen (Malus): Belle de Boskoop, Elstar, James Grieve, Jonagold, Joseph Musch en Winston. Andere soorten appelbomen op leivorm zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Lei perenbomen (Pyrus): Doyenne du Comice, Beurre Hardy, Clapp’s Favourite en Conference. Andere perenbomen op leivorm zijn verkrijgbaar op aanvraag.