Nashi peer Nijisseiki

Nashi peer Nijisseiki | Ziekteresistente perenboom

Perenboom Nashi nijisseiki kopenNashi peer Nijisseiki is een zoete handpeer die afkomstig is uit het verre Azië, maar ondertussen ook goed gedijt in ons klimaat. Nijisseiki is een ziekteresistente perenboom die grote, groen-gele nashi’s vormt. Het witte vruchtvlees is licht knapperig en bevat heel wat sap. De smaak van de nashi peer doet denken aan een mix tussen peer en litchi’s en verrast makkelijk mensen die geen kennis hebben aan deze vruchten. Een culinair toppertje!

Een groot voordeel van de Nashi peer is dat deze zelfsteriel is. Hij bestuift namelijk zichzelf waardoor hij als solitaire plant toch een grote opbrengst kan produceren. Uiteraard kan een tweede Nashi perenboom geen kwaad en zal dit voor grotere vruchten zorgen!

Je kan de nashi peren plukken vanaf half augustus. Ze kunnen 4 tot 6 weken lang rijp aan de boom blijven hangen zonder smaakverlies. Na plukken kan je ze nog enkele dagen in de koelkast bewaren (smaakt echter beter op kamertemperatuur). Nashi peer Nijisseiki is geschikt als handpeer en om te verwerken in desserten (taarten, cakes, enz.).

Voordelen van Nashi peer Nijisseiki

• Unieke smaak: mix tussen peer en litchi
• Ziekteresistente perenboom (Bio teelt)
• Zelfbestuivend waardoor hij als solitair een goede opbrengst kan geven