Braambes Loch Ness

Braambes Loch Ness: Zoete doornloze braam

Bramen Loch Ness: Braambessen planten kopenRubus fruticosus Loch Ness is een doornloze en gezonde braam met een hoge productie aan smaakvolle bessen. De braambessen zijn groot tot zeer groot en zullen je versteld doen staan met hun heerlijke zoete smaak. De vruchten van Loch Ness zijn bovendien ook zeer aromatisch wat van deze braambessenstruik een topper maakt voor iedere tuin!

Braambessen Loch Ness planten, oogsten en overwinteren

Net zoals alle braambessenstruiken verkiest deze een zure grond. Je kan hiervoor heidegrond gebruiken bij het aanplanten om de bodem te verzuren. Strooi ook nooit kalk in de buurt van bramen omdat dit de bodem minder zuur maakt! Het is ook aan te raden om bij braambessen planten Loch Ness een goede steun te voorzien zodat deze goed rechtop kunnen groeien. Dit kan doormiddel van een leidraad te spannen. Zelf blijven de stengels niet rechtop staan wat kan zorgen voor chaotisch overgroeien van de stengels.

Deze braambes planten kunnen geoogst worden vanaf begin augustus en dragen lang door tot eind september. Zo kan je een langere tijd genieten van deze heerlijke vruchten! De bramen kan je na oogsten invriezen om deze een langere periode te bewaren.

Rubus fruticosus Loch Ness verdraagt lichte vorst, maar we adviseren om deze braam te beschermen wanneer het meer dan 10°C gaat vriezen. Dit kan anders voor schade zorgen of zelfs tot afsterven leiden.