Druif Solaris

Vitis Solaris: Overheerlijke witte druiven

Solaris druif: Heerlijke druiven voor consumptie en wijnproductieVitis vinifera Solaris is een nieuwe druif dat goed ziekteresistent is en geschikt is voor buitenteelt. De druif is vernoemd naar de zon (Solaris) om zijn vroegzomerse rijpheid en zijn sterke groei. Deze druivenplant is een kruising tussen Merzling en Geisenheim 6493 en is dus een verre verwant van Pinot Gris en Riesling.

Druif Solaris vormt middelgrote trossen die bij rijpheid gevuld zijn met goudkleurige druiven die een zeer hoog suikergehalte hebben zonder in te boeten aan zuren. Zelfs in koudere regio’s heeft deze druif een hoog suikergehalte. Zoals gezegd zijn Solaris druiven geschikt als tafeldruif, maar worden ze even vaak gebruik voor het produceren van o.a. dessertwijnen en stevige droge wijnen met een honingachtige afdronk.

De druiven die dit druivenras produceert hebben een zachte schil wat aangenaam is wanneer je ze zo consumeert. Echter heeft dit als nadeel dat de druiven gevoeliger zijn voor rot dan druivenrassen met een harde schil. Je kan de Vitis Solaris druif oogsten vanaf half augustus.