Druif Palatina

Vitis Palatina: Druif voor witte wijn of als tafeldruif

Druif Palatina - Zoete druiven voor wijn of consumptie
Vitis vinefera Palatina is één van de best smakende druiven en geschikt als tafeldruif en wijndruif. De vruchten bevatten een hoog suikergehalte (20-21% brix) hebben een lekkere muskaatsmaak. Het knapperige vruchtvlees in combinatie met kleine pitten en een geweldig aroma maakt van de Palatina druif een echte topper! De druiven hebben bovendien een mooie goudgele kleur wat deze druivelaar zeer aantrekkelijk maakt.

Druif Vitis Palatina is goed tolerant tegen botrytis, valse en echte meeldauw. Echter kan het zeker geen kwaad om in natte seizoenen te behandelen met spuitzwavel (biologisch) om schimmelziekten te voorkomen.

Druivelaar Palatina heeft een hoge en regelmatige opbrengst aan grote trossen die tot wel 500g kunnen wegen. Je kan de druiven oogsten vanaf half september als je ze gaat gebruiken als tafeldruif. Wanneer je van de Palatina druiven wijn wenst te maken, moet je ze pas oogsten vanaf begin oktober.