Kers Bigbarreau Noir

Bigarreau Noir kersenboom: Zwarte kraker

Kers Bigarreau Noir kersenboomKersenboom Prunus avium Bigarreau Noir is een oude Franse kers dat herkenbaar is aan de zeer donkere vruchten die hartvormig rond zijn. De kersen zijn lekker zoet en knapperig waardoor deze kersenboom in de volksmond ook gekend staat als Zwarte Kraker. Bigarreau Noir kersen worden voornamelijk gebruikt om te verwerken in desserten of confituur. Je kan deze kersen ook gerust vers opeten, maar dit heeft meestal donkerrode lippen als gevolg.

Doordat de Zwarte Kraker laat bloeit (eerste helft van april) is er weinig kans dat late vorst voor schade zorgt. De bloesems van deze boom zijn bovendien zeer mooi en lokken ook heel wat ijverige bijen en vlinders naar je tuin. De vruchten kan je dan plukken vanaf begin juli. Vanaf september kleuren de bladeren van deze kersenboom mooi oranjerood wat een spektakel is voor het oog.
Prunus avium Bigarreau Noir heeft nood aan een tweede kersenboom voor grotere vruchten en een goede opbrengst. Enkele goede bestuivers voor deze boom zijn Hedelfinger en Early Rivers.

Voordelen van kersenboom Bigarreau Noir

• Zoete kersen voor gebruik in desserten, confituur of om vers te eten
• Grote donkere vruchten
• Mooie bladverkleuring in de herfstmaanden