Appelbomen

Malus domestica appelboom kopenAppelboom kopen rechtstreeks van het veld

Een appelboom kopen doe je niet elke dag. Daarom raden we je aan om je goed te informeren over de gewenste soort appelboom die je wilt planten en voor welke doeleinden de appels moeten dienen. Je hebt vele soorten appelbomen met elk hun typerende eigenschappen. Zo heb je appelbomen met zure appels, zoete appels, stoofappels, eetappels of dessertappels. Er bestaan zelfs appels speciaal voor het maken van ciders! Raak je er niet wijs uit welke appelboom er geschikt is voor jouw tuin? Dan helpen we je graag verder in ons plantencentrum. Je kan ook online een vrijblijvende offerte aanvragen.

Een lekkere en veelzijdige appel is Malus domestica ‘Cox Orange Pippin‘. Deze appelboom produceert smaakvolle appels die gebruikt kunnen worden als eetappel, dessertappel, stoofappel en voor het maken van cider. Een aanrader!”

________________________

Bestuiving van een appelboom (Malus domestica)

Appelboom plantenSommige appelbomen (Malus domestica) geven een mooie opbrengst als solitaire fruitboom (zelfbestuivend), maar velen hebben nood aan een goede bestuiver in de omgeving. Dit zorgt ervoor dat je appelboom meer en grotere appels gaat produceren. In onderstaande fiches van onze appelbomen vind je al heel wat informatie. Uiteraard krijg je bij je aankoop ook voldoende advies zodat je goed op de hoogte bent.

Malus ‘Elstar’ is een mooi voorbeeld van een appelboom die zelfbestuivend is en andere appelbomen goed bestuift. Daarom is deze de favoriet van vele fruittelers. Enkele andere goede bestuivers zijn Malus ‘James Grieve’  en Malus ‘Alkmene’.

 ________________________

Appelboom kopen: De heerlijkste appelrassen speciaal voor jou gekozen
Top