Peer Durondeau

Perenboom Durondeau kopenDurondeau perenboom | Zelfbestuivend perenras

Perenboom Durondeau is een oud Belgisch perenras dat langwerpige donkerkleurige peren vormt. Een groot voordeel van deze perenboom is dat hij goed zelfbestuivend is waardoor je niet noodzakelijk een andere perenboom nodig hebt om te kunnen genieten van een grote opbrengst. Ga je meer dan één perenboom planten? Dan kan je kiezen voor Pyrus Doyenne du Comice. Dit is een goede bestuiver voor de Durondeau peer.

De peren die een Durondeau perenboom vormt hebben een unieke vorm waaraan je ze goed herkend. Bovendien hebben ze een donker groene kleur met bruine vlekken en een donkerrode blos waardoor ze er uniek en smaakvol uitzien! Het vruchtvlees is sappig en heeft een aangenaam zoete smaak met zacht zurig tintje. Durondeau peren zijn geschikt als handpeer en om in te maken.

Pyrus communis Durondeau perenboom bloeit in april met tal van prachtige witte bloesems die ontluiken uit roze bloemknoppen. De vruchten zijn plukklaar vanaf midden september. Na het plukken kan je de peren enkele weken laten rijpen om er ten volle te kunnen van genieten.

Voordelen van Durondeau (peer)

• Goed zelfbestuivende peer
• Lekker sappige en smaakvolle peren
• Geschikt als handpeer en inmaakpeer