Braambessen

Braambessen planten kopen

Braambessen planten kopen: Ruime keuze aan braambessenstruiken in potBij ons kan je terecht voor het kopen van braambessen planten in pot. Deze hebben, doordat ze in pot geteeld zijn, een zeer goed ontwikkeld wortelgestel waardoor ze zo goed als het hele jaar door geplant kunnen worden. Braambessenstruiken (Rubus fruticosus) zijn meestal sterk groeiende planten die niet alleen heerlijke zwarte braambessen produceren, maar ook een zeer attractieve bloei kennen voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Sommige braambes planten, zoals Rubus Thornless Evergreen, hebben een decoratief blad en kunnen dus ook gebruikt worden als gevelplant.

“Er bestaan veel soorten braambessen rassen met elk hun eigen unieke karakter. We helpen je dan ook graag bij het kopen van de juiste braambessen planten voor jouw tuin. Zoek je bv. een braambessenstruik voor op terras? Dan kan je kiezen voor de compact groeiende Rubus fruticosus Reuben.”

________________________

[end-div]

Braambessen planten in volle grond of pot

Bramen planten kopen

Braambessen (Rubus fruticosus) kan je bijna het hele jaar rond planten omdat deze in pot gekweekt zijn. Braambessenstruiken worden meestal in volle grond geplant, maar je kan ze ook, mits goed onderhoud, planten in pot. Braambessen verkiezen een zure bodem om zich vlot te kunnen ontwikkelen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je braambessen niet gaat bestrooien met kalk, aangezien dit de de bodem minder zuur maakt. Wat wel mag is in het plantgat wat heidegrond doen om de bodem rondom je braam te verzuren. Ondanks dat braambessen zeer productief zijn is het niet vereist deze te bemesten (tenzij ze in pot geplant zijn). Ze voorzien zichzelf van de nodige voedingsstoffen uit de bodem. Wat je wel mag doen is zorgen dat de bramen makkelijk kunnen opklimmen door bv. een leidraad te spannen.

Bramen bewaren

Bramen worden meestal onmiddellijk geconsumeerd of verwerkt na het oogsten. Het is daarom dat doordragende rassen zoals Rubus fruticosus Loch Ness winnen aan populariteit omdat ze je voor een gespreide periode van braambessen voorzien. Het is wel mogelijk de bramen nog 1 à 2 dagen na plukken te bewaren in de koelkast. Erna verliezen ze aan smaak en worden ze slecht. Een andere mogelijkheid is dat je de braambessen invriest. Zo kan je ze ongeveer een jaar lang bewaren zonder al te veel smaakverlies.

“Als je beslist de bramen koel te bewaren raden we aan om ze, voor te consumeren, eerst op kamertemperatuur te laten komen. Zo smaken ze het best.”

 ________________________

Braambessen planten: Bramen verwerken in gerechtenBraambessen verwerken in gerechten en dranken

Braambessenstruiken geven van nature een grote opbrengst aan smaakvolle zoete of zure bessen. Natuurlijk kan je deze gewoon opeten, maar daar hoeft het zeker niet te stoppen! Je kan braambessen verwerken tot tal van heerlijke desserten of dranken. Zo heb je o.a. braambessen gelei, braambessen cake, braambessentaart, braambessenconfituur en braambessenlikeur die je eenvoudig zelf kan maken!

 

 

Braambessen planten kopen? Ontdek hier onze rassen

 

 

 

Top