Kleinfruit

Kleinfruit planten in pot kopen

Kleinfruit kopen kan je zo goed als het hele jaar door omdat onze kleinfruit planten in container (pot) gekweekt zijn. Deze planten hebben meestal zachte, eetbare vruchten die heerlijk zijn van smaak en zeer goed zijn voor de gezondheid. Zo heb je o.a. blauwe bessen en frambozen. Deze kleinfruit struiken geven je elk jaar opnieuw een massa aan vruchten met een uitmuntende smaak!

Kleinfruit in de tuin

Kleinfruit kopenOnze groenspecialisten helpen je graag bij het kiezen van de juiste planten. Zo kan je het meest geschikte kleinfruit kopen voor jouw tuin. Ook krijg je gratis advies over de ideale bodem, het planten, bemesten en snoeien van je nieuwe kleinfruit planten, want er komt namelijk wel wat technische kennis bij kijken wat onderhoud betreft. Op deze manier ben je helemaal op de hoogte hoe je de planten moet verzorgen, wat zorgt voor een grote opbrengst aan fruit! Een nieuwe trend is het planten van een snoephaag. Dit is een haag bestaande uit (verschillende) kleinfruit planten die mooi in elkaar groeien. Wanneer de haag vruchten draagt kan je er vaak langslopen om ervan te snoepen!

Kleinfruit planten oogsten

De oogstperiode van de meeste kleinfruitsoorten valt in juli en augustus. Houd er wel rekening mee dat deze periode niet altijd correct is. De weersomstandigheden kunnen de oogst namelijk vervroegen of verlaten. Ook het moment van snoeien kan de oogstperiode beïnvloeden. Zo heb je bijvoorbeeld frambozen die in de herfst vruchten kunnen dragen. Op de potten waarin het kleinfruit geplant is staat steeds een beschrijving waarin de snoeiperiode vermeld wordt. Dit kan je bijhouden als reminder.

Een algemene tip: alleen snoeien als het echt nodig is, en verder veel plezier beleven aan de bloei en de oogst. Hoe groter (en wilder) de struiken worden, hoe natuurlijker de uitstraling en hoe groter de oogst!

Kleinfruit kopen | Klik en ontdek de rassen

Aardbeienplanten kopen | Vele rassen
blauwe bessen kopen
 
braambessen planten kopen | Vele rassen
druiven planten kopen
 
Frambozen planten in pot
hazelaar bomen kopen
 
Kiwibessen planten
Kruisbessen planten kopen
 
Trosbessen planten kopen
Veenbes planten kopen
 
Vijgen bomen kopen
Overige kleinfruit planten kopen