Walnootbomen

Een walnotenboom kopen

Juglans regia Broadview - Buccaneer kopenWalnotenbomen hebben een mooi gevormd blad en geven heerlijke en gezonde okkernoten (walnoten). Bij het kopen van een walnotenboom krijg je tal van nuttige tips voor het planten, verzorgen en snoeien van je nieuwe notenboom. Ook kan je U laten begeleiden bij het kiezen van de juiste walnotenboom voor jouw tuin!

“Een walnotenboom zorgt niet alleen voor lekkere noten, maar dankzij hun katjes ook voor een mooie decoratieve uitstraling in je tuin. Een leuk weetje: De bladeren van onze walnotenbomen weren muggen.”

________________________

Walnotenboom planten in de tuin

Walnotenboom kopen

Een walnoten kan je zowel in het najaar als in het vroege voorjaar planten. Deze periode zijn fruitbomen in rust zodat we ze zonder risico uit volle grond kunnen nemen. Walnotenbomen kunnen, wanneer ze in het gazon geplant worden, zorgen voor een gezellig plekje om tijdens de zomermaanden te vertoeven. Dit omdat ze zonlicht gedeeltelijk doorlaten en de bladeren muggen weren. 

Bij het kopen van een walnotenboom is het belangrijk dat je een jong exemplaar kiest. Een Juglans van 2 à 3 jaar is ideaal om te starten. Als je een oude boom gaat planten heb je bij deze fruitboom vaak last van terugval en het is niet zeldzaam dat je dan de eerste jaren weinig of geen walnoten hebt.

“De populairste van onze walnotenbomen is Juglans regia Buccaneer. Deze zelfbestuivende walnootboom kan als solitair geplant worden.”

 

 ________________________

Een walnotenboom kopen? Ontdek hier onze rassen

 

Top