Aardbeien

Aardbeien planten kopen

Aardbeien planten kopen - Vele aardbeienrassen te koopOp zoek naar gezonde aardbeien planten? Dan ben je in ons plantencentrum aan het juiste adres! Hier kan je terecht voor het kopen van vele soorten aardbeien planten die onmiddellijk mee te nemen zijn. We hebben tal van traditionele en nieuwe aardbeienrassen die ruim op voorraad zijn. Zo heb je o.a. Aardbei Mount Omei, een aardbeienplant die witte aardbeien oplevert met een unieke smaak die aan abrikozen doet denken. Een aanrader!

“Er bestaan vele soorten aardbeien planten met elk hun unieke eigenschappen. Daarom helpen we je graag verder in ons plantencentrum bij je zoektocht naar de perfecte aardbeienplant voor jouw tuin of terras!”

________________________

Aardbeien planten

Aardbeien (Fragaria) kan je zo goed als het hele jaar door planten omdat deze in pot gekweekt zijn. Het is echter aan te raden deze ofwel in het voorjaar te planten zodat je datzelfde jaar nog vruchten hebt ofwel ze in juli – augustus – september te planten zodat je het volgende jaar een uitzonderlijke opbrengst hebt aan grote vruchten. De aardbeien zijn dan meestal plukklaar vanaf mei. Wil je de oogst vervroegen? Dan kan je een tunnelserre over je planten plaatsen. Zo ontwikkelen en rijpen de aardbeien sneller.

 

Aardbeien planten in pot kopenAardbeien planten in pot

Onze aardbeien planten zijn gekweekt in pot en kunnen zowel in volle grond als in potten verplant worden. Het wortelgestel is steeds goed ontwikkeld waardoor de plantjes zich snel verder ontwikkelen op hun nieuwe plaats. Om een betere vruchtontwikkeling te verkrijgen kan je een witte folie op de bodem plaatsen. Dit weerkaatst de zonnestralen op de aardbeien waardoor ze goed rijpen.

“Aardbeien planten doe je het best in goede grond omdat er geen water mag blijven staan tijdens de wintermaanden en de planten niet mogen uitdrogen tijdens de zomermaanden. Wat bodemverbeteraar toevoegen in het plantgat kan dus zeker geen kwaad!”

Aardbeien bemesten in volle grond en pot

Aardbeien planten hebben nood aan voldoende zon en mogen zeker niet te droog staan tijdens de zomermaanden om goed vruchten te dragen. Echter is er nog een derde criteria: Een voedzame bodem. Door je aardbeien planten te bemesten zorg je ervoor dat alle nodige voedingsstoffen in de grond aanwezig zijn om een zo groot mogelijke oogst te krijgen aan smaakvolle aardbeien!

Aardbeien hebben nood aan kalium om grote vruchten te kunnen produceren. Er bestaan tal van specifieke aardbeienmeststoffen die hier rijk aan zijn. Je kan deze bv. terugvinden op www.online-tuincentrum.be.

 ________________________

Aardbeien planten kopen? Ontdek hier onze rassen

 

Top