Kersenbomen

Kersenboom kopen: ‘Prunus avium’ zoete kers

Kers kopen Prunus avium

In ons plantencentrum kan je terecht voor het kopen van een gezonde kersenboom uit volle grond. We hebben een ruime keuze aan kersenrassen die je in onze online catalogus (onderaan de pagina) kan ontdekken. Wanneer je langskomt geven we graag meer uitleg over de verschillen per ras en helpen we je bij het kiezen van de meest geschikte fruitboom voor jouw tuin. Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen om meer informatie of de prijs van onze fruitbomen te ontvangen.

Fruitboom tip: Prunus avium kersen zijn steeds zoet van smaak. Als je liever een zuurdere variant hebt moet je een Prunus cerasus ras nemen. Dit zijn kriekenbomen met een zure smaak.

“Eén van onze toppertjes is de Prunus avium ‘Kordia’. Deze ziekteresistente kersenboom vormt overheerlijke zoete kersen met een geweldig aroma!”

________________________

 

Kersenboom planten in de tuin

Kersenboom planten - bloei

Een kersenboom planten kan je doen in het najaar of in het vroege voorjaar wanneer fruitbomen in rust zijn. Wanneer je een kersenboom wilt planten in je tuin raden we aan om meer dan één ras te planten om een optimale bestuiving te verkrijgen. Dit zorgt voor een betere vruchtzetting wat grotere kersen tot gevolg heeft. Er bestaan enkele kersenbomen die zelfbestuivend zijn, zoals bv. de Hedelfinger Riesenkirsche, maar een tweede kers  vergroot de opbrengst aanzienlijk.

“Na het planten van een kersenboom ga je niet enkel genieten van heerlijk zoete kersen, maar ook van een prachtige bloei in het voorjaar en een spectaculaire herfstverkleuring in het najaar!”

 

 ________________________

 

Kersenboom (Prunus avium) oude en nieuwe rassen

 

Top