Peer Williams Bon Chretien

Perenboom Williams Bon Chretien

Perenboom Williams Bon Chretien kopen - Perenbomen Oost-VlaanderenWilliams bon Chretien is een zeer populaire perenboom dat o.a. gekend is door de drank “Poire William’s”. Het is een fruitboom met gematigde groei dat een zwaardere bodem verkiest over zandgrond. Het is daarom aan te raden om wat bentoniet bij de aanplant te gebruiken indien je deze toch wenst te planten op zandgrond. Net zoals alle perenbomen verkiest deze een zonnige standplaats om een maximale opbrengst te verkrijgen.

Bloeiperiode: Pyrus Williams bon Chretien bloeit laat in eind april tot begin mei waardoor de kans op vorstschade miniem is. Het oogsten gebeurd vanaf eind augustus tot begin september. Om een mooie opbrengst te krijgen moet je gebruik maken van een bestuiver zoals Beurré Hardy, Clapp’s favourite, Doyenné du Comice of Conference.

Smaak en vorm van de vrucht: De Williams bon chretien peren hebben een donkergroene schil die goudgeel verkleurd bij rijping. Soms krijgen ze ook een rode blos op de zonnekant wat ze er nog smakelijker doen uitzien! De peren zijn middelgroot en hebben een leuke vorm die doet denken aan een tol. Het vruchtvlees van deze peer is wit-geel en smelt zo in de mond. Ze zijn ook rijk aan sap en hebben een lekkere zoete smaak en een zacht aroma waardoor ze in de smaak vallen bij jong en oud.

Perenboom Williams bon Chretien wordt geplaatst om peren te verkrijgen die zowel geschikt zijn als eetpeer en als keukenpeer. Door de heerlijke smaak worden desserts vaak met deze peer gemaakt. Zoals al eerder vermeld is de gekende likeur “Poire William’s” een lekkere creatie die je van deze peer kan maken.

Oogst-tip: Als je peren aan de fruitboom laat rijpen, hebben ze vaak last van buikrot. Het is daarom aan te raden om deze te oogsten en erna nog even laten rijpen in een koele ruimte. Je kan deze peer oogsten wanneer ze wat gelig beginnen worden. Je draait zachtjes om ze los te maken. Indien ze nog niet loslaten zijn ze nog niet plukrijp.