Blauwe bessen

Blauwe bessen planten kopen

Blauwe bessen planten kopen Blauwe bessen planten, ook wel “Blueberry’s” of Amerikaanse bosbessen genoemd, zijn bijzonder decoratieve bessenplanten die ook in de siertuin niet misstaan. Deze planten hebben, los van hun overheerlijke en gezonde blauwe bessen, een prachtige bloei in de zomer en een opvallend rood gele bladverkleuring in de herfst. Bij ons kan je verschillende soorten blauwe bessen planten kopen in pot. Omdat ze in pot geteeld zijn hebben ze een goed ontwikkeld wortelgestel en kunnen ze zo goed las het hele jaar door geplant worden. Weet je niet welke blauwe bessen planten je moet kopen voor jouw tuin? We helpen je graag verder met advies uit ondervinding!

“Er bestaan vele soorten blauwe bessen planten met elk hun unieke eigenschappen en oogstperiode. Daarom helpen we je graag verder in ons plantencentrum bij je zoektocht naar de perfecte blauwe bes voor jouw tuin of terras!”

________________________

Blauwe bessen planten in volle grond of pot

Blauwe bes rassen: Planten kopenBlauwe bessen (Vaccinium corymbosum) kan je zo goed als het hele jaar door planten omdat deze in pot gekweekt zijn. Je kan de gewenste soorten bosbessen kopen en deze onmiddellijk in volle grond als in pot planten. Net zoals bij de meeste planten, giet je uw nieuwe blauwe bessenstruiken na het planten best even aan.

“Blauwe bosbessen groeien het beste op een zure bodem. Je mag dus zeker heidegrond in het plantgat mengen om deze zuurder te maken. Vermijdt het gebruik van kalk in de buurt van de blauwe bessen planten omdat dit de grond net minder zuur maakt.”

________________________

Blauwe bessen bewaren na oogsten

Blauwe bessen kan je nog zo’n 10 dagen bewaren na plukken. Dit komt omdat ze groeien in een zure bodem. De aanwezige stoffen zorgen voor een natuurlijke betere bewaring. De blauwe bessen die je van je planten plukt leg je best open op een oppervlak in een gekoelde ruimte of koelkast (2-4°C). Zo bewaren ze het beste. Het is ook mogelijk om deze in te vriezen als je ze voor een langere periode wenst te bewaren.

“Blauwe bessen planten geven vaak een zeer grote opbrengst. Het is daarom dat het handig is dat je de bessen nog verscheidene dagen na oogst kan bewaren zonder dat ze smaak of vitamines verliezen. We raden wel aan om de blauwe bessen enkele uren voor consumptie uit de koelkast te nemen zodat op kamertemperatuur kunnen komen. Ze smaken dan het lekkerst!”

 ________________________Blauwe bessen planten: Bessen verwerken in gerechten

Blauwe bessen verwerken in gerechten en dranken

Zoals eerder vermeld geven blauwe bessen planten meestal een grote oogst aan heerlijke bessen. Uiteraard kan je ze gewoon zo opeten, want ze zijn lekker van smaak en hebben een goede textuur. Maar voor de levensgenieters onder ons kan je ze ook verwerken tot tal van heerlijkheden. Zo kan je er gebakjes van maken (blueberry muffins, blauwe bosbessen cake,…), ze verwerken tot confituur, ze serveren als smaakmaker bij pannenkoeken of ijs en veel meer! Ook worden blauwe bessen gebruikt voor het creëren van unieke liqueurs of andere sterke dranken. Je kan ze zelfs gebruiken als botanical in Gin’s !

Kortom, bosbessen zijn veelzijdig in gebruik en de blauwe bessen planten zelf zijn een eye-catcher in iedere tuin!

Blauwe bessen planten kopen? Ontdek hier onze rassen

 

 

Top