Druif Regent

Vitis Regent: Druiven voor rode wijn

Druif Regent: wijndruif met kruidige en zoete smaakDruif Vitis vinifera Regent is een nieuwer Duits druivenras dat geschikt is om rode wijn van te maken, of om te eten als tafeldruif. Deze druiven planten zijn goed resistent tegen meeldauw (echte en valse) alsook tegen druifluis. De Regent druiven zijn klein tot middelgroot en hebben een krachtige smaak die een mooie balans is tussen kruidig en zoet. Hierdoor wordt deze voornamelijk gebruikt als wijndruif.

Druivelaar Regent verkiest een beschutte plek om een goede vruchtbezetting te garanderen bij winderige seizoenen. De druiven zijn rijp vanaf half september, maar voor de wijnproductie raad ik aan pas begin oktober te oogsten. Met druiven van de Regent druiven planten produceer je tanninerijke wijnen met aroma’s van bosvruchten. Vergelijkbaar met Bordeaux wijnen.

Vitis Regent is een zeer goed ras , maar heeft de eerste jaren last van magnesiumgebrek wat kan lijden tot bladverkleuring. Je kan dit verhelpen door wat kieseriet (biologisch) aan te strooien.