Druivelaars

Druiven planten kopen

Druiven planten kopenDruiven planten kopen doe je niet zomaar. Een druivelaar is namelijk een langdurige investering die elk jaar mooier wordt en aan charme wint. Bij ons kan je terecht voor het kopen van vele verschillende druiven planten met elk hun unieke karakter en eigenschappen. Hierdoor is het belangrijk dat je het juiste druivenras kiest voor jouw tuin. We helpen je graag verder bij je zoektocht naar de geschikte druivelaar in ons plantencentrum, waar steeds een groenspecialist voor je klaarstaat!

“Als je bij ons langskomt is het belangrijk dat je weet voor welk doeleind de druivenplant moet dienen. Je hebt namelijk druiven die geschikt zijn als tafeldruif en druiven die beter geschikt zijn voor wijnproductie. Ook is het handig te weten of de druif buiten geplant gaat worden of in kas. Van hieruit adviseren we je verder omtrent de smaak, oogstperiode en onderhoud  van onze verschillende druiven planten.”

Druiven buiten planten of in kas

Druivelaar kopenHet is belangrijk om je druivelaar op een geschikte locatie te planten. Alle druiven verkiezen een zonnige standplaats met veel licht, liefst aan de zuiderkant of eventueel aan de oosterkant. Zo kunnen de druiven zich het beste ontwikkelen en rijpen ze het snelst. Echter is ons klimaat voor sommige druivenrassen wat te wispelturig en verkiezen bepaalde druiven een plekje in een (verwarmde) kas. Zo heb je de gekende Vitis Solaris . Een druif die origineel afkomstig is uit het warme Egypte en zeer populair is omdat deze geschikt is als tafeldruif en om te verwerken tot heerlijke witte wijnen. Een voorbeeld van een lekkere buitendruif is Vitis Boskoop Glory. Deze is zelfs lekker zoet wanneer het een koude zomer is. Een aanrader!

Wanneer moet ik druiven oogsten?

Wanneer een druivelaar geoogst moet worden is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst is er een groot verschil in druivenrassen. Het ene ras geeft een zeer vroege oogst, zoals bv. Vitis Frankenthaler, die te oogsten is vanaf half augustus, terwijl andere rassen net een late oogst geven. Ik denk hierbij aan o.a. Vitis Johanniter en Vitis Muscat Blanc, die je kan oogsten in oktober.

Een tweede factor is uiteraard het weer. Is het een warme en zonnige zomer? Dan zijn de druiven sneller rijp voor oogsten. Is het een wisselvallige en koude zomer? Dan moeten de druiven langer rijpen aan de druivelaar om een goede smaak te hebben. Zoals eerder uitgelegd speelt de standplaats ook een grote rol. Druivelaars in een kas zullen logischer wijs sneller rijpen dan wanneer ze buiten geplant zijn.

“Sommige druiven zijn geschikt voor zowel tafel- als wijndruif. Het is bij deze rassen meestal aan te raden de druiven een tweetal weken langer te laten rijpen aan de druivelaar wanneer ze bedoeld zijn voor wijnproductie. Zo krijgen de druiven een sterkere smaak.”

 

Wijndruiven planten kopen

Wijndruiven planten kopenWe hebben zowel witte als blauwe druiven in ons assortiment die geschikt zijn om heerlijke witte of rode wijnen van te maken. Enkele voorbeelden van uitstekende wijndruiven voor witte wijn zijn Vitis Muscat Blanc (muskaat), Vitis Johanniter (Riesling), Vitis Bianca en Vitis Muskaat van Alexandrie.

Voor het maken van rode wijnen hebben we o.a. volgende druiven beschikbaar: Vitis Regent, Vitis Muscat Bleu (muskaat), Vitis Leon Millot en Vitis Rondo (Bourgogne).

 

Druiven planten kopen? Bekijk hier onze druivenrassen

 

 

 

Top