Nashi peer Kosui

Nashi peer Kosui | Zelfbestuivende perenboom

Nashi Peer Kosui kopenNashi peer Kosui is een unieke en sterke perenboom die grote, felgele vruchten oplevert. Nashi’s worden de laatste jaren populairder dankzij hun unieke eigenschappen. Ze hebben namelijk de textuur en smaak van peren, maar zien er eerder uit als appels. Hierdoor kunnen deze vruchten zeer verrassend kunnen zijn voor mensen die er niet vertrouwd mee zijn.

De koshui nashi heeft een unieke smaak die ligt tussenin peer en litchi. Het vruchtvlees is lekker zoet en is zeer sappig waardoor hij zowel bij jong als oud in de smaak valt. Deze peer is het lekkerst wanneer hij onmiddellijk na het plukken gegeten of verwerkt kan worden. De vruchten blijven wel tot 6 weken lang rijp aan de boom hangen zodat je de consumptie kan verspreiden. Na plukken kan je de peren ook nog enkele dagen in de koelkast bewaren, maar laat ze op kamertemperatuur komen wanneer je de nashi’s wilt opeten. Een perfecte handpeer, maar hij kan ook gebruikt worden om te verwerken in desserten. Opgepast: In tegenstelling tot andere peren is de schil niet eetbaar, dus schillen voor gebruik!

Een groot voordeel van de Nashi peer is dat deze zelfbestuivend is. Dit houdt in dat deze perenboom als solitair een mooie oogst kan opleveren. Natuurlijk verhoogt de opbrengst wanneer je een tweede nashi perenboom plant, maar dit is verre van noodzakelijk. De peren zijn plukklaar vanaf half augustus. Nashi Kosui is bovendien ook ziekteresistent wat van hem een ideale perenboom voor bio tuiniers maakt!

Voordelen Nashi peer Kosui

• Ziekteresistent en zelfbestuivend
• Zeer lekkere peren met unieke smaak
• Geschikt als eetpeer en dessertpeer